Pepparkaksmuffins (ca 20st)
100 g smör eller margarin
2½ dl brun farin eller råsocker
2 ägg
1½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel, mald
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver
♥ Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
Låt dem kallna.
Glöggfrosting
60 g naturell cream cheese
30 g mjukt margarin
1 msk vaniljsocker
4-5 dl florsocker
1-2 msk glögg
Ev röd karamellfärg och strössel eller russin att dekorera med
♥ Gör såhär
Rör cream cheese och margarinet slätt.
Rör ned resterande ingredienser. Tillsätt eventuellt mer florsocker.
Spritsa på de kalla muffinsen och dekorera.
Lycka till!
1 kommentar:
MUMS!! De här ser väldigt smaskiga ut... måste spara receptet! :-)
Kramizar
Skicka en kommentar