söndag 12 december 2010

Pepparkaksmuffins

Igår bakade dottern de godaste muffins jag någonsin (?) ätit !!! Pepparkaksmuffins med glöggfrosting...


Pepparkaksmuffins (ca 20st)


100 g smör eller margarin
2½ dl brun farin eller råsocker
2 ägg
1½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel, mald
1 tsk kryddnejlikor, malda
1 tsk ingefära, mald
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

♥ Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
 Låt dem kallna.


Glöggfrosting

60 g naturell cream cheese
30 g mjukt margarin
1 msk vaniljsocker
4-5 dl florsocker
1-2 msk glögg
Ev röd karamellfärg och strössel eller russin att dekorera med

Gör såhär
Rör cream cheese och margarinet slätt.
Rör ned resterande ingredienser. Tillsätt eventuellt mer florsocker.
Spritsa på de kalla muffinsen och dekorera.

Lycka till!



1 kommentar:

Pillan sa...

MUMS!! De här ser väldigt smaskiga ut... måste spara receptet! :-)
Kramizar